A Balaton-parton a hosszú hétvégén fagyizni sem szabad

Hírek , beszámolók, úti cél ajánlók

A Balaton-parton a hosszú hétvégén fagyizni sem szabad

Feltöltve: 2021-03-13

Szigorú rendőri ellenőrzést ígérnek a Balaton-parton a hosszú hétvégére: fagyizni sem szabad.

Közterületeken mindenhol kötelező a maszk viselése, ez egyben azt is jelenti, hogy a megvásárolt fagyit vagy ételt nem lehet közterületen elfogyasztani, 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető - figyelmeztet Balatonfüred.

A hosszú hétvégén várhatóan tömegesen érkeznek majd a látogatók Balatonfüredre, megtelnek a nyaralók, a sétányok. A rendőrség fokozott ellenőrzést tart a város frekventált részein, különösen a parton. Azok, akik nem hordanak maszkot, vagy közterületen ételt-italt fogyasztanak, büntetésre számíthatnak - írja a balatonfured.hu.

Arra is felhívják a figyelmet, hogy bár egyes szolgáltatók nyitva lehetnek, kizárólag elvitelre lehet kínálni ételt, fagylaltot, italt.

Mivel a közterületeken mindenhol kötelező a maszk viselése, ez egyben azt is jelenti, hogy a megvásárolt fagyit vagy ételt nem lehet közterületen elfogyasztani, az szabálysértésnek minősül és 5 ezertől 150 ezer forintig terjedő bírsággal büntethető.

A rendőrség tájékoztatása szerint rendszeresen ellenőrzik a szolgáltatókat is, nem lehet könyöklőket, padokat kihelyezni az üzletek elé, illetve figyelmeztetniük kell a vásárlókat, hogy a megvett ételt nem fogyaszthatják el közterületen, hanem csak otthon vagy az autójukban.

Forrás: hellovidek.hu